معرفی
دانشگاه کردستان، یکی مهمترین دانشگاه های سطح کشور است که در استان کردستان و در مرکز آن سنندج بنا شده است. این دانشگاه که توسط دکتر فریدون معتمد وزیری (سیاستمدار و استاد دانشگاه) تاسیس شده است، در سال ۱۳۵۳ وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران بود و سپس در سال ۱۳۷۰ بصورت مستقل کار خود را آغاز نمود. در حال حاضر این دانشگاه یکی از دانشگاه های جوان و برتر سطح یک کشوری و جهانی بوده که حدودا دارای ۹۰۰۰ دانشجو، ۳۵۰ استاد و ۴۰۰ عضو هیئت علمی است. در این مقاله سعی می شود به سوالات مهم زیر جهت آشنایی بیشتر با این دانشگاه و شرایط و ضوابط مربوطه پرداخته شود:
رتبه دانشگاه کردستان در جدیدترین رتبه بندی جهانی چند است؟
قبل از پاسخ به سوال، ذکر این نکته قابل توجه است که بر اساس تحلیل های انجام شده، ۶۳۱۵ مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی، صاحب امتیاز و ناشر ۱۲ مجله تخصصی و ۳۹۵۱ مقاله معتبر بین المللی از این مرکز استخراج شده و تعداد ۲۷ همایش توسط این دانشگاه برگزار شده است.
در پاسخ به سوال مطرح شده باید گفت دانشگاه کردستان در جدیدترین رتبه بندی موضوعی شانگهای 2022، در حوزه علوم طبیعی ، علوم زمین رتبه 400-301 و در حوزه علوم زیستی ، علوم کشاورزی رتبه 500-401 جهان را کسب نمود. لازم به ذکر است که دانشگاه کردستان در اولین حضور خود در رتبه بندی موضوعی شانگهای در سال 2021 در حوزه علوم زیستی، علوم کشاورزی حائز رتبه 400-301 شده بود.
این دانشگاه شامل چه دانشکده ها، رشته ها و پژوهشکده هایی است؟
دانشکده های این دانشگاه عبارت اند از: دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشکده زبان و ادبیات، دانشکده علوم پایه، دانشکده کشاورزی، دانشکده منابع طبیعی، دانشکده مهندسی، دانشکده هنر و معماری، و دانشکده فنی مهندسی _ علوم پایه بیجار.
رشته های موجود شامل مدیریت بازرگانی، علوم اقتصادی، حسابداری، جامعه شناسی، روانشناسی، حقوق، علوم تربیتی، تربیت بدنی، مشاوره، معارف اسلامی، فقه و حقوق شافعی، زبان و ادبیات کردی، زبان و ادبیات انگلیسی و زبانشناسی، زبان و ادبیات عرب، زبان و ادبیات فارسی، علوم دامی، علوم و مهندسی باغبانی، مهندسی صنایع غذایی، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، آب و هواشناسی، ژئومورفولوژی، شیلات، معماری و..
برای مطلع شدن از مقطع تحصیلی دقیق و رشته های مذبور فایل زیر را دریافت کنید.
و در آخر از پژوهشکده های دانشگاه کردستان میتوان از پژوهشکده نانو فناوری، واحد پژوهشی گیاهان دارویی، مرکز پژوهشی توت فرنگی، پژوهشکده کردستان شناسی، مرکز پژوهشی علوم و مهندسی آب، مرکز پژوهشی ریزشبکه و شبکه های هوشمند، مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری و مرکز رشد واحد های فناوری نام برد.
دانشگاه کردستان از چه افتخارات و نشریه های علمی فرهنگی برخوردار است؟
دانشگاه کردستان با سابقه درخشانی که دارد از افتخارات ویژه ای برخوردار است: انتخاب دانشگاه کردستان توسط مرکز مطالعات همکاری های بین المللی به عنوان دانشگاه برتر، اخذ گرنت پژوهشی بنیاد ملی علوم سوئیس توسط عضو هیات علمی دانشگاه کردستان، نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی و تحقیقاتی-اجرایی مابین مدیریت توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و نوآوری با شرکت صنایع شیمیایی بیستون، قرار گرفتن نام چهار عضو هیات علمی دانشگاه کردستان در لیست پژوهشگران پراستناد دنیا در سال 2022، حضور دانشگاه کردستان در جمع دانشگاه های برتر آسیا، حضور موفق در نظام رتبه بندی جهانی دانشگاه ها، افتخارآفرینی دانشجویان دانشگاه کردستان در مرحله اول بیست و هفتمین المپیاد علمی دانشجویی کشور در سال ۱۴۰۱، انعقاد تفاهم نامه همکاری های علمی و پژوهشی بین دانشگاه کردستان و دانشگاه لیوبلیانا اسلوونی نمونه هایی از این قبیل افتخارات میباشند.
مجلات وابسته و نشریه های علمی فرهنگی این دانشگاه عبارت اند از: پژوهشنامه ادبیات کردی، پژوهشنامه مدیریت بازاریابی، فصلنامه پژوهشهای خواندن، فصلنامه تدریس پژوهی، دو فصلنامه مدیریت مدرسه، فصلنامه مشاوره و روان درمانی خانواده، فصلنامه مطالعات شهری، نشریه روناهی (نشریه علمی تخصصی فقهی و حقوقی)، و گهشتیار.
امکانات رفاهی دانشگاه کردستان شامل چه مواردی می شود؟
این امکانات شامل یک سری موارد کلی، خوابگاه دانشجویی و کتابخانه مرکزی می شود که در ادامه به یکایک آنها پرداخته می شود.
از امکانات رفاهی میتوان موارد پیش رو را نام برد: برقراری بیمه درمان تکمیلی برای اعضای هیات علمی و کارکنان و جمع آوری اسناد و اخذ هزینه و تحویل به همکاران دانشگاهی، برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی، انجام امورات کلیه بیمه های مربوط به دانشگاه شامل بیمه آتش سوزی، سیل، زلزله و انواع بیمه های مسئولیت مانند آزمایشگاه ها، اماکن ورزشی، حوادث دانشجویی و سایر، برگزاری مسابقات مختلف ورزشی در مناسبت های مختلف، انجام امور مربوط به بیمه حوادث ورزشی، ایجاد تسهیلات برای امکان استفاده از مراکز اقامتی همچون مهمانسراهای دانشگاه های سراسر کشور، تلاش در جهت اخذ امکانات رفاهی جدید برای همکاران، فراهم نمودن امکان صدور بیمه های اتومبیل (بدنه، شخص ثالث) به صورت اقساطی، صدور معرفی نامه برای همکاران جهت استفاده از امکانات رفاهی سایر مراکز و انجام امور مربوط به بیمه عمر و حوادث گروهی کارکنان و اعضای هیات علمی.
در رابطه با خوابگاه دانشجویی، این دانشگاه در حال حاضر دارای ۱۰ خوابگاه برای برادران و ۱۲ خوابگاه برای خواهران میباشد که در مجموع ظرفیتی بالغ بر ۶۰۰۰ دانشجو دارند. تمامی دانشجویان بین الملل در خوابگاه های دانشجویی اسکان می یابند. همچنین اداره امور خوابگاه ها یکی از واحدهای امور دانشجویی می باشد که اداره کلیه امور خوابگاه های دانشجویی از وظایف آن میباشد که به دو بخش امور خوابکاه های برادران و امور خوابگاه های خواهران تفکیک شده است.
از دیگر امکانات مهم دانشگاه میتوان از کتابخانه مرکزی نام برد که در سال ۱۳۵۴ با کمتر از ۱۰۰۰ جلد کتاب در فضایی به وسعت ۱۲ متر مربع و با یک نفر کارمند شروع به کار کرد اما با گذشت زمان و گسترده شدن فضای آن در دانشکده ادبیات و علوم انسانی با مجموعه ای بالغ بر ۶۰ هزار نسخه تاب فارسی، عربی و لاتین و دیگر منابع اطلاعاتی به ارائه خدمات پرداخت. با تمام شدن پروژه احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان در بهمن ماه سال ۱۳۸۷، کار انتقال و جابجایی به کتابخانه جدید صپرت گرفت. این کتابخانه در ساختمان جدید با مجموعه ای بالغ بر ۱۲۶هزار نسخه منابع چاپی فارسی، عربی، کردی و لاتین و همچنین منابع الکترونیکی در بخش های مختلف به حدود ۸۰۰۰ عضو خدمات رسانی مینماید.
هزینه های تحصیل برای دانشجویان غیر ایرانی چگونه محاسبه می شود؟
در دانشگاه کردستان دانشجو غیرایرانی هنگام ثبت نام در ابتدا باید مبلغ ۷۵ دلار پرداخت کند تا بتواند فرایند ثبتنامی خود را آغاز نماید. همچنین دانشجویان دانشگاه کردستان میتوانند با پرداخت مبلغ ۳۵۰ دلار برای هر ترم از خدمات خوابگاهی این دانشگاه استفاده نمایند. هزینه سالانه تحصیل برای دانشجویان در مقطع کارشناسی رشته های علوم انسانی ۴۰۰دلار و سایر رشته ها ۵۰۰دلار، در مقطع کارشناسی ارشد رشته های علوم انسانی ۹۰۰ دلار و سایر رشته ها ۱۰۰۰دلار و در آخر در مقطع دکتری برای رشته های علوم انسانی ۱۲۰۰دلار و سایر رشته ها ۱۳۰۰ دلار محاسبه میشود.
در جدول زیر شهریه های مذکور در بالا آورده شده اند.
این دانشگاه در چه موقعیت جغرافیایی قرار گرفته و آدرس آن چیست؟
دانشکاه کردستان در سنندج و بلوار ورودی غربی واقع شده است و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بیمارستان تامین اجتماعی و همچنین کتابخانه مرکزی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان و سلف کشاورزی قرار گرفته است.
آدرس: استان کردستان، سنندج، بلوار پاسداران، دانشگاه کردستان
سوالات متداول
- دوره های آموزش زبان فارسی چه زمانی برگزار میگردد؟
میتوانید به قسمت منوی تقویم آموزشی در سایت مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه کردستان مراجعه نمایید.
- آیا دوره های برگزاری آموزش زبان فارسی به شیوه مجازی در دانشگاه کردستان برگزار میگردد؟ بله
- بعد از خروج از ایران چه مدتی میتوانیم در کشورمان بمانیم؟
بعد از سه ماه اقامت در کشورتان حتما باید یک ورود به ایران داشته باشید.
نظر تست می باشد
جالبه